Ridläger på Velamsund

Lägren är dagläger kvälls- eller helgläger.  Lunch ingår i samtliga dagläger men ej i helgläger. Tillgång till kiosk finns på dagridlägren.

Hästar och ridning
På ridskolan finns ca 20 halvblodshästar och ca 16 ponnies kat B, C eller D samtliga med god kvalitet och utbildningsståndpunkt. Ryttare disponerar sin ”egen” häst/ponny under lägerperioden. Egen häst får medtas efter överenskommelse och utan extra kostnad. Ridning sker i terräng, på ridbanor eller i ridhus. Undervisning ges i dressyr, hoppning och terrängridning. Teori samt praktisk övning ingår i samtliga läger. Lägren avslutas med någon form av tävling eller uppvisning anpassad efter deltagarnas kunskapsnivå. Möjlighet finns att avlägga prov för Svenska Ridsportförbundets ryttarmärken. Lägerabonnemang kan erbjudas efter överenskommelse.

Aktiviteter
Bad i sött eller salt vatten (med eller utan häst), grillplats, park att spela brännboll eller ha picknick i. Och så hela det 650 ha stora naturreservatet att vara i.

Anmälan till ridläger
Ridskolan tillhandahåller särskild anmälningsblankett som ifylld lämnas till ridskolan. Anmälan sker via MinRIdskola Giltig anmälan är betald anmälningsavgift vilken faktureras tillsammans med lägeravgiften. Anmälningsavgiftens storlek anges på fakturan. Turordning bestäms av 1) tid för anmälan och 2) datum då anmälningsavgiften kom ridskolan tillhanda. Bekräftelse på bokad plats lämnas under vårterminen. Resterande lägeravgift betalas enligt förfallodatum på fakturan.

Avbokning av ridläger
Vid avbokning av ridläger efter den 15 april återbetalas anmälningsavgiften reducerad med 50 % . Vid avbokning senare än den 1 maj är anmälningsavgiften förverkad i sin helhet.

Vid avbokning gäller, oberoende av tidpunkt, rätt att överlåta lägerplatsen till annan person som uppfyller krav på ålder och ridkunnighet. Överlåtelsen gäller så snart ny, av målsman undertecknad, anmälan lämnats till lägerarrangören.

Ålder och ridvana
Lämplig ålder för nybörjare är från ca 7-8 år. Eftersom anläggningen ligger vid vatten måste lägerdeltagarna vara simkunniga.

Välkommen på sommarridläger i Velamsund!

* Ev. allergi /livsmedelsintolerans noteras på anmälningsblanketten för ridläger.

Uppdaterad: 24 MAR 2021 11:03 Skribent: Teresa Fischer