Bestämmelser för gruppridning/abonnemang

1. 1.     Lektionstid

En bestämd dag och tid i veckan är reserverad för eleven. Eleverna grupperas med hänsyn till ålder och ridkunskap. Ryttaren ska infinna sig senast 20 minuter före lektionstidens början samt vara beredd att korrekt avlämna hästen efter avslutat ridpass. Teori ingår i lektionstiden. Lektionstid är den tid ryttaren disponerar hästen.

1. 2.     Betalning av ridavgift.

Ridavgiften faktureras. I ridpriset ingår moms med 6 %. Invändning mot faktura ska ske inom 8 dagar. Delning av abonnemangsavgift kan ske efter överenskommelse och debiteras med 50 kr/betalning.

1. 3.     Avbeställning vid förhinder

Avbeställning av ridlektion måste göras senast 13 00 måndag-fredag eller 8 00 lördag-söndag. Avbeställning ska göras via ryttarens konto i www.MinRidskola.se eller via telefonsvararen.

• Avbokning kan inte göras via e-post!
  • Avbokade outnyttjade lektioner återbetalas ej.
  • Uteblivande från kurs/tävling där anmälan är bindande debiteras med kurs-/tävlingsavgiften.
  • I det fall där majoriteten i en ridgrupp har avbokat lektion, t e x vid lovdagar, har ridskolan rätt att tillfälligt ändra lektionstid för kvarvarande ryttare.
  1. 4.     Igenridning

Igenridning kan endast ske i mån av plats i samma eller lägre utbildningsnivå.

• Igenridning ska ske inom åtta (8) veckor.
  • Tid för igenridning bokas endast via telefon under telefontiden eller vid besök på ridskolan.
  • Ridskolan återringer ej för bokning av igenridning.
  • Ej utnyttjad avbokad lektion är förverkad.
  • Likvärdig ryttare som med hänsyn till sina kunskaper kan godtas av övriga i ridgruppen får sättas in vid förhinder.
  1. 5.     Inställd lektion

Ställer ridskolan in lektionspass, äger ryttaren rätt till kompensation i form av ridlektion annan tid eller återbetalning av avgift enligt ryttarens val.  Ridskolan ska i sådant fall meddela ryttaren snarast.

1. 6.    Uppsägning av ridplats/ridabonnemang

Uppsägning inför höstterminen ska ske senast den 1 juli och uppsägning inför vårtermin senast den 1 december. Uppsägning som sker senare än dessa datum debiteras med 6 x lektionsavgiften vid terminsstarten. Uppsägningen ska vara skriftlig och lämnas/skickas till ridskolekontoret:  This is a mailto link

Undantagsvis kan abonnemang sägas upp under pågående termin.

1. 7.    Abonnemangets löptid

Gruppridningsabonnemangets löptid fortsätter att gälla till dess att uppsägning skett enligt ovan angivna regler

1. 8.    Säkerhet
  • Godkänd ridhjälm är obligatorisk vid all ridning.
  • Vid ridning bör skor med stålhätta, slät sula samt liten klack användas.
  • Vid hoppning på fasta hinder rekommenderas skyddsväst (finns att låna)
  • Halsduk, sjal, kapuschong, skosnören o d ska inte förekomma vid ridning och hästhantering.
  1. 9.    Smittrisk

För att minimera smitta mellan hästar efter besök i andra hästanläggningar/stall gäller:

• Byte o/e desinficering av kläder, skor och utrustning
  • God hygien, tvätt av händer och hår.
  • Ryktsaker och liknande, använda i andra stall får under inga omständigheter medtas till ridskolan

10. Klubbavgift

Medlemskap i Nacka Ridklubb är obligatorisk för samtliga ryttare.

11. Hemsida, tävlingsinformation m m

1. 12.  Fristående kurser/läger m m

Anmälan till fristående kurser/läger sker i MinRidskola.

13. Ändring av dessa bestämmelser

Ridskolan förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa bestämmelser En ny eller ändrad version träder i kraft omedelbart och gäller samtliga ryttare som rider hos Nacka Ridhus.

2020-11-01

Uppdaterad: 16 NOV 2020 08:27 Skribent: Helen Alpstig