Nyheter från SF

SF = SpecialidrottsFörbund

Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna när Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends genom satsningen Trygga Ledare, bjöd in till panelsamtal om barn och ungas trygghet inom idrotten.

Förbundskapten Fredrik Bergendorff har utsett landslaget i fälttävlan 2022, med utmanartrupp och en särskild Nations Cup-trupp. Och redan i november börjar planeringen för nästa års fälttävlanssäsong.

Tävlingarna på Elmia drar i gång på onsdag och det blir ett fullspäckat schema med bland annat Lövsta Future Challenge kval i både hoppning och dressyr.

Tre lag från två zoner har avancerat från Ridsportallsvenskan div I till Folksam Elitallsvenska 2022. Det är Sundsvalls RK, Stora Wäsby FK och Stockholms FK.

Nu är samtliga tio lag klara för lag-SM final i Folksam Ponnyallsvenska. Finalen rids 12-14 november på Strömsholm.

Louise Romeike och 6-åriga Madame d’Engelbourg Z genomförde unghäst-VM i fälttävlan prickfritt och slutade på sitt dressyrresultat 33,7 straffpoäng. Det räckte till en niondeplats i det prestigefyllda unghästmästerskapet.

De svenska hoppryttarna fortsätter att dominera internationellt. Henrik von Eckermann vann den sista deltävlingen av Global Champions Tour i Samorin, Slovakien. Dessutom är det klart att Peder Fredricson tar hem totalsegern i touren.

Patrik Kittel och Jeanna Högberg stod under lördagen för en ny svensk succéinsats i Hernings trestjärniga dressyr. Etta och tvåa i Grand Prix Special. - En riktigt stark prestation, säger förbundskapten Bo Jenå.

Peder Fredricson nöjer sig inte med att ligga etta på världsrankingen, han leder nu även Global Champions Tour. Lördag kväll avgörs den sista deltävlingen i Samorin, Slovakien och allt står mellan Peder Fredricson och Ben Maher.

Svenska Ridsportförbundet har fått Riksidrottsnämndens beslut om den dressyrdomare som under hösten fråntagits sin domarauktorisation efter ett beslut av förbundets juridiska utskott.

Platser klara för EM 2023

(2021-10-22 07:48)
EM  i dressyr och paradressyr kommer att gå i Riesenbeck, Tyskland, och EM i hoppning i Milano, Italien, 2023.

Nu finns möjlighet att mäta ponny för internationell tävling i Danmark den 6 december. Här får du reda på hur du gör.

En vecka efter hoppningens premiär är det även dags för västeuropeiska dressyrligan FEI Dressage World Cup att dra i gång. Första deltävlingen avgörs i danska Herning till helgen och Jennie Larsson representerar Sverige.

Fälttävlan är en fartfylld, spännande och komplex ridsportgren som ställer krav på en allsidig och välutbildad häst. För att hitta talangfulla unga hästar och skapa goda förutsättningar för deras utveckling finns projektet Unga fälttävlanstalanger.

- Ingen ridbana är bättre än sitt underhåll. Det säger professor Lars Roepstorff som tillsammans med ledadande experter ger handfasta råd om ridbaneunderhåll i Svenska Ridsportförbundets ”Ridunderlag – en guide”. En gratis guide i ny upplaga.

kansli@nackaridhus.se

ridskolan@nackaridhus.se