Nyheter från SF

I helgen avgörs Folksam SM i hoppning för ponny och children på Grevagården. Arrangerande klubb är Trollhättans Sportryttare. Här finns bilder, tidsprogram och resultat.

Följ ponny-SM i dressyr

(2020-10-30 18:30)
Höstlovsvecka och mästerskapsvecka. 26 oktober - 1 november avgörs Folksam ponny-SM i dressyr och Folksam Ponnyallsvenskan, lag-SM i dressyr, hos Helsingborgs Fältrittklubb. Här finns bilder, tidsprogram och resultat.

SM i hoppning på Grevagården, Skövde, nästa helg, kan genomföras som planerat. Beslutet togs av förbundsstyrelsen på fredagen.

Med anledning av de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten tillsammans med respektive smittläkare har utfärdat för flera regioner har förbundsstyrelsen gått igenom rekommendationerna till föreningar, arrangörer och ridskolor.

Äntligen! Styrelsen för Bodens Ridklubb blev glad när strategin för Ridsport 2025 presenterades på den föreningskonferens som distriktet Norrbotten håller varje höst. Här kom ramar och riktlinjer att ta avstamp från i arbetet för föreningen.

På torsdagen kom meddelandet att ytterligare tre regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. De allmänna råden kommer att få konsekvenser även för ridsporten de närmaste veckorna.

Hoppningens världscupserie, Longines FEI Jumping World Cup, krymper allt mer. Efter tisdagens besked att Verona ställer in kommer nu beskedet att även Basel, Schweiz, ställer in sin tävling i januari.

Sveriges unga dressyrekipage får chansen till riktig mästarfeedback. När Svenska Ridsportförbundets Ungponnyfinal avgörs i Helsingborg under onsdagen är det ingen mindre än OS-ryttaren och flerfaldige EM-medaljören Jan Brink som är en av domarna.

Den här veckan pågår SM i dressyr för ponny i Helsingborg. Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslutet att tävlingen får fortgå tills vidare, dock med skärpta restriktioner.

Kungsbacka Ridklubb blir ny kvalplats i nya hoppserien Arena Youth Tour 2020/2021. Finalen hålls under Gothenburg Horse Show.

Prispengarna dubbleras och en internationell startplats står på spel när hoppserien ATG Riders League för första gången får en stor finalomgång under Gothenburg Horse Show.

Kristianstad International Eventing på Gärds var bland annat tänkt som en extra kvalmöjlighet för fälttävlansungdomarna inför nästa års EM på Segersjö. Julia Andersson, 16 år från Falkenberg, tog chansen och red hem segern i den tvåstjärniga...

15 ekipage har idag nominerats till Unghäst-VM i dressyr. Mästerskapet avgörs 9-13 december i tyska Verden.

Skador i hästens munhåla orsakade av utrustning är inte förenligt med ett gott djurskydd och kan därmed leda bland annat till startförbud på tävling. För att förebygga och guida finns nu Munkollen och Muntrappan som en guide.

Johan Herner var bäste svenske kusk både i maraton och i den avslutande precisionen. Bäste svensk totalt är Thomas Sjöberg.

E-post: [saknas] Information