Bommålning

28 SEP 2020 12:55
25/6 och 27/6 hjälptes medlemmarna i Nacka Ridklubb åt att fräscha till bommarna i ridhuset.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2020 12:55

Du kanske har sett de färglada bommarna i ridhuset eller till och med hoppat över dem? När det var paus i ridverksamheten så passade ridklubbens medlemmar på att fräscha upp bommarna.
Först valdes det ut 12 bommar ut för att skrapas och högtryckstvättas sedan slipas så att färgerna kunde fästa ordentligt.

Helen väljer ut vilka bommar som ska                                 Maja och Ann-Sofie målar bommar.

användas.

Ann-Sofie (t.h.) och Helen (t.v.) skrapar                                        Monika målar.

bommar.

Det riktigt roligt att måla dem. Maja fixade med musik och Ann-Sofie grillen. Sen gick det som en dans. När alla bommar var målade och skulle torka i några dagar tog vi en sväng till "viken"och badade av oss svett och färg.

Glad Sandra!

Inger och Lena målar för fullt.

Vi fick även nya pallar som Veronica och Sandra målade i "hästanpassade" färger. Hästar ser inte alla färger och träfärgad pall mot underlaget i ridhuset är farligt lika i färg och risk att hästar och ponnys inte ser. Så säkerhetstänket räcker ända till val av färg. Visste du det? Här kan du läsa mer om hästars färgseende.

Även våra fikabord fick sig lite kärlek och slapp vara klädda i mossa.

Nästa gång vi "fixar i ridhuset" får du gärna vara med. Håll utkik här, så kommer information om nästa event.

Ann-Sofie målar det sista.

Skribent: Maja Müller

E-post: [saknas] Information