Nytt stall och ridhus i Velamsund

12 OKT 2021 21:21
Summering från artikel i Nacka Värmdö Posten, tisdag 12 oktober, 2021
  • Uppdaterad: 12 OKT 2021 21:21

”Velamsund kommer att få ett nytt stall. Kommunstyrelsen förslås besluta om sju miljoner för projektering av ett helt nytt stall på 75 miljoner - då länsstyrelsen dömt ut ventilation och storleken på spiltor. Förhoppningen är att bygga stall och ridhus samtidigt.”

Detta står att läsa i lokaltidningen; Nacka Värmdö Posten, som vidare skriver att upphandlingen av ridhusbygget pausas till förmån för att bygga ett nytt stall anpassat för 50 hästar.

”Målet är att projektera och sedan bygga så fort som möjligt.”, meddelar fritidsnämndens ordförande.

Enligt tidsplanen framgår att projekteringen för stallet beräknas pågå fram till februari 2022, upphandling fram till maj 2022 (parallellt med bygglov), rivning av gamla stallet i juni 2022, evakuering för temporär lösning september 2022 till april 2023. Inflyttning i det nya stallet beräknas ske sommaren 2023.

Ridhusupphandlingen har alltså pausats, men enligt fritidsnämndens ordförande är målet att kunna bygga de båda anläggningarna samtidigt - och det så fort som möjligt.

Ett glädjande besked för både ryttare och hästar och såväl för Nacka Ridklubb som för Nacka Ridhus AB.

____________

P4 Stockholm nämnde nyheten i ett kort inslag under dagen (12 oktober) vid 12:30-tiden.

Skribent: Teresa Fischer