Foto: Teresa Fischer

Vi ser fram mot ett nytt och fräscht ridhus till hösten 2022!

14 MAR 2021 12:10
Frågan om nytt ridhus i Velamsund har varit het under många år. Det var därför med stor glädje som Nacka Ridklubb tog emot beslutet att Nacka kommun ska bygga ett nytt ridhus till ridverksamheten i Velamsund.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2021 12:10

Ombyggnationen av ridhuset planeras starta den 1 april 2022, och vara färdigställt i oktober, 2022. Vi kommer att få rida på uteridbanorna under denna period, vilket vi hoppas att ni alla har förståelse för.

Bygglovsansökan lämnades in i mars 2021, och kommunen kommer under hösten att handla upp entreprenörer för rivning och uppförande av nytt ridhus. Under det kommande året kommer NaRK att inventera, sortera, städa och flytta saker inför ombyggnaden. Vi kommer att anordna aktiviteter kring detta, och du är varmt välkommen att hjälpa till! Håll utkik på hemsida och Instagram för kommande inbjudningar.

Fakta om ridhuset
Våren 2020 tog Nacka kommun beslut om att det stora ridhuset skulle rivas och byggas om, då taket är dimensionerat efter gammal standard och vi även har vissa fuktproblem i byggnaden. Det nya ridhuset kommer i stort att byggas på samma yta, och storleken blir den samma, fast taket blir lite högre.

Nacka Ridklubb för dialog med kommunen då det ligger på vårt arrende. I samband med bygget av nya ridhuset kommer Nacka kommun ta över driften.

Facka om ponnyridhuset
2016 tog Nacka kommun beslut om att ett nytt ponnyridhus skall byggas i Velamsund. Vi vet inte tidpunkt för denna byggnation. Dialog förs mellan Nacka Ridhus AB och Nacka kommun.

Ponnyhuset ska ligga inom Nacka Ridhus arrende, och stort fokus läggs på placering av ridhuset, med avseende på säkerhet för unga ryttare och ponnyer. Därtill är Velamsund en viktig del i vårt kulturarv, och en kulturmiljö som Nacka kommun lägger stor vikt i att bevara, med all rätt. Utöver detta är Velamsund ett naturreservat, och i närheten av ridhusen finns även områden som är av högre bevarandegrad och utsedda till Natura 2000. Det gör att stor vikt läggs vid att ponnyridhuset, som kommer att ha de yttre måtten 22x46 meter (ridbanan blir 20x40m), behöver placeras med varsamhet för att omhänderta alla påverkande parametrar. Vi arbetar för en placering bakom ponnystallet, men detta är inte bestämt ännu.

Frågor?
Kontakta styrelsen!