Tävlingsregler

När du anmäler dig till en av våra klubbtävlingar måste du alltid tala med din ridinstruktör innan du anmäler dig. Anmäler dig gör du enl. anvisning.

OBS! Anmälan är bindande och du måste betala startavgift även om du väljer att inte delta i tävlingen

För att få tävla måste du självklart vara medlem i Nacka Ridklubb och vara lektionsridande elev.
Vid hopptävlingar måste samtliga gå banan vid utsatt tid. Vid blåbärshoppning går utbildad personal banvisning.

Klädsel vid tävling är hel och ren gärna kavaj/klubbtröja om man har. Ridstövlar eller ridskor med chaps. Du som har långt hår använder hårnät eller har håret uppsatt. Vid Blåbärstävlingarna är klädsel hel och ren som gäller dock skall långt hår även här vara prydligt uppsatt.

Bortlottad eller tävlande

Vi har många som anmäler sig till våra tävlingar, tyvärr så kan inte alla starta eftersom det alltid är ett max antal startande i varje klass. För att det skall bli så rättvist som möjligt, så alla som vill tävla anmäler sig, överstiger antal anmälda antal starter kommer en bortlottning att ske. Har du blivit bortlottad kan du ej bli bortlottad i nästa tävling du anmäler dig till. Vi kommer även att lotta fram 3-5 reserver. Det kan ju vara så att någon inte kan nyttja sin plats.
Detta kommer även att innebära att vi har en sista tid för närvaroanmälan. Har man inte anmält sin närvaro innan utsatt tid går starten till den reserv som står i tur och anmält sin närvaro.

Vem får tävla i ponnyklassen?
Du som rider enbart ponnylektioner samt du som rider Juniorlektioner (där både häst och D-Ponny går med) får tävla på ponny.
Om du rider juniorlektion så får du endast tävla på D-Ponny (eller häst)

Lätt C är den dressyrtävling du startar ditt tävlande med. Hästen behöver ej att gå i form och du får använda hjälptygel.

Lätt B, nu rider du utan spö och hjälptyglar, hästen skall gå i form.

Lätt A, för att kunna tävla i Lätt A, så rider du på nivå 4.

Hoppning, även i hoppning kommer vi att ha flera klasser samma tävlingsdag för att alla skall ha möjlighet att tävla oavsett ridnivå.

KM i hoppning och dressyr, klubbmästare utses. Klasserna är dressyr Lätt B och hoppning är 90 cm.

Maskeradhoppning då tävlar vi i 4-manna lag, max 8 lag. Lagen har att tillgå en ponny och en häst. Priser för bästa klädsel och bästa ritt delas ut.