Ny gemensam hemsida!

Det där med kommunikation är inte alltid så lätt.

Vi, alltså ridskolan och ridklubben, arbetar tillsammans med att hitta en gemensam hemsida för oss på ridverksamheten i Velamsund.

Du är medlem i Nacka Ridklubb när rider du på Nacka Ridhus AB. Det finns en hemsida för ridskolan och en för föreningen? Vad skiljer oss åt och vad har vi gemensamt?
Behövs det två olika hemsidor?

Veronica Ström och Helen Alpstig i Info och kommunikationsgruppen i styrelsen för Nacka Ridklubb tillsammans med Lotta Riedel Nacka Ridhus AB

Vi startade arbetet i slutet på mars och har kommit en bit på väg.


Vem besöker sidan och vad vill vi att ni ska veta om oss?
Vi har ju haft ”corona-restriktioner” så varje träff sker utomhus och hittills har vädret varit med oss. Vi hade en ”workshop” där vi ”spånade” fritt. Vi kom vi fram bl.a. fram till att vi vill ha ett galleri med hästar och ponnies – men hur ska vi hinna med allt?

Bildbevis från vår workshop. Lotta, Helen och Veronica fick sällskap av Jessica Hjerpe, även hon är med i styrelsen, som hoppade in en stund i arbetet.

Därför söker vi nu dig som är intresserad av att bidra till att fylla den nya sidan med innehåll. Det är förstås toppen om du redan är van vid att arbeta med kommunikation och hemsidor, men inget måste. På den plattformen som vi tänker flytta över till, finns både utbildning och support. Så det viktiga är att du vill vara med och bidra. Resten fixar vi tillsammans.

Du når Veronica och Helen i styrelsen via mail om du vill fråga mer om vad vi söker. Du kanske är superbra fotograf? En hejare på sociala medier? Vi behöver vara fler som kan bidra till att kommunicera om vår fina ridverksamhet här på Velamsund.

Kommentarer inaktiverade för Ny gemensam hemsida!

Gräsroten – pengar in till oss.

Vi som förening en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten. Välj oss nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna. Gör det på svenskaspel.se/grasroten eller hos ditt ombud.

Så här kan du göra. Om du har t.ex. stående Lottorad eller köper en triss via nätet och du har ett konto hos Svenska Spel, så väljer du oss där. Mer än så behövs inte. OCH du ska absolut inte känna dig tvingad eller uppmanad att börja spela, men om du gör det anslut dig så våra barn och unga får ta del av stödet.

Kommentarer inaktiverade för Gräsroten – pengar in till oss.

Ökad säkerhet p.g.a. Corona

Covid 19 Cafe Stängt
Cafét fortsätter att vara stängt och ökad säkerhet på Ridskolan


Vi ber om hjälp att följa dessa:
Barnen som rider får ha med sig en vuxen till Ridskolan.
In i stall och ridhus får endast en (1) person följa med barn som rider lektion.
Följ anslag på Ridskolan och FHM instruktioner om bl.a. socialt samvaro.
Ridskolan är en arbetsplats och personal och medlemmars hälsa är vår prioritet nu.

På grund av omständigheterna håller Caféet och Träffpunkten stängt. Vi ser fram emot att ses i augusti. Frågor och funderingar kring Caféet eller träffpunkten Maila info@nackaridklubb.se

Läs mer om Ridsportens information med anledning av Coronaviruset

Kommentarer inaktiverade för Ökad säkerhet p.g.a. Corona

Det är dags för Vi i stallet igen!

2019 vann U-sek tillsammans med sitt lag av stallbrudar, årets ”Vi i stallet” tävling! Blir det succé 2020 också?

Vi i stallet är en teoritävling där du får lära dig massa roliga saker om bland annat hästar och ridsporten! På grund av Corona har vi i USEK beslutat att lektionerna kommer att ske digitalt tillsvidare, mer information och anmälan finns i Ridhus entrén!

Läs mer om tävlingen här

2019 vann U-sek tillsammans med sitt lag av stallbrudar, årets ”Vi i stallet” tävling! Blir det succé 2020 också?

Kommentarer inaktiverade för Det är dags för Vi i stallet igen!

Stadgeändringar årsmöte 2020

På Riksidrottsförbundets och Svenska Ridsportförbundets stämmor 2019 beslutades om stadgeändringar som, förutom mer övergripande regleringar, också omfattar de lokala föreningarna.

Stadgeändringar vid föreningarnas årsmöten 2020

Det finns aktuella följdändringar som föreningarna uppmanas att redan nu besluta om vid kommande årsmöten. Det gäller bland annat ändringar som följer de nya värdegrundsregleringar som gjorts både inom idrotten och ridsporten, medlemskap och vissa grunder för uteslutning, hantering av personuppgifter, registerutdrag och valbarhet. Nedan finns förslag till nya skrivningar i stadgarna.

Förutom de nedan föreslagna stadgeändringarna föreslås även följande tillägg till § 14. Ärenden vid årsmöte i Nacka Ridklubbs stadgar:

  • Fastställande av överföring av årets resultat till 2020 års balansräkning.

Stadgeändringarna ovan kommer att tas upp för beslut under sista punkten Ärenden vid årsmöte; Övriga ärenden som enligt § 13 kan upptas till beslut på årsmöte (se fetstil i § 13. Årsmöte nedan).

§ 13. Årsmöte

Årsmöte äger rum senast den sista februari. Förhandsmeddelande om tid och plats för mötet skall utfärdas minst en månad i förväg på sätt styrelsen bestämmer.

Kallelse till årsmöte utfärdas minst 10 dagar i förväg på sätt som styrelsen bestämmer. Förslag från enskild medlem att upptas till beslut på årsmötet skall skriftligen tillställas styrelsen senast tre veckor före årsmötet. Sådana förslag samt eventuella förslag från styrelsen, skall hållas tillgängliga för medlemmarna fr.o.m. 7 dagar före årsmötet. Årsmötet är beslutfört med det antal medlemmar som infunnit sig.

Stadgeändringar i föreningsstadgar 2020

Länk till dokument med ändringar

                                           

Kommentarer inaktiverade för Stadgeändringar årsmöte 2020

Välkommen på middag efter årsmötet lördag 1 februari!

Nacka Ridklubb bjuder på pizza och sallad!

Du anmäler dig genom att skriva upp dig på lista, finns i ridhusets entré och vid receptionen i stallet. Ange namn, mobil och eventuell pizzapreferens/matallergi.

Du kan också maila anmälan till: jessicahasselrot@hotmail.com

Anmäl senast fredag 31 januari klockan 18.00.

Middagen startar cirka 18.00, medtag egen dryck.

Kommentarer inaktiverade för Välkommen på middag efter årsmötet lördag 1 februari!

Kallelse till årsmöte 2020

Lördagen den 1 februari håller Nacka Ridklubb och Ungdomssektionen årsmöte i cafeterian i ridhuset. Därefter planerar vi en gemensam middag. Vi återkommer med information om var och hur, men boka gärna in datumet redan nu.

Förslag från enskild medlem att upptas till beslut på årsmötet ska vara styrelsen tillhanda senast den 11 januari. Det går bra att e-posta till info@nackaridklubb.se

Nacka Ridklubbs ungdomssektions årsmöte

Plats             Cafeterian i ridhuset
Tid                1 februari kl. 15.00

Nacka Ridklubbs årsmöte

Plats             Cafeterian i ridhuset
Tid                1 februari kl. 16.00

Välkommen!

// Styrelsen

Kommentarer inaktiverade för Kallelse till årsmöte 2020

Utmärkt förening

Nacka Ridklubb har tilldelats utmärkelsen Utmärkt förening av Nacka kommun.

Läs mer vad det innebär på Nacka kommuns hemsida:

https://www.nacka.se/uppleva–gora/foreningar/utmarkta-foreningar-i-nacka/?fbclid=IwAR26lspxDTdyBfS9NoVDt6blmjDzKrMB5QzQWEfty8F7fLq6I9a4WF_7wvI

Kommentarer inaktiverade för Utmärkt förening

Skåpis renoveras


Skåpis kommer med start nu i måndags, och ungefär en vecka framåt, att renoveras. Temporärt kommer skåpen (oöppnade med era saker kvar i) att förflyttas till teorirummet under renoveringen.

Kommentarer inaktiverade för Skåpis renoveras

Höstterminen är i full gång

Höstens ridverksamhet är i full gång och vi håller caféet öppet alla dagar. Kom och fyll på med energi!

Kommentarer inaktiverade för Höstterminen är i full gång