Resultat hopptävling 11 november

Klockan ringde 05.00 en söndagsmorgon, en promenad med Luna (hund) för att sedan bege sig av mot natursköna Velamsund. 

Det var fortfarande mörkt ute, det regnade och humöret var inte denna tid på dygnet de allra bästa. 

Bilen parkerad bakom ridhuset 05.50, fortfarande mörkt och lite kusligt att vara helt själv nere på Velamsund när man är mörkrädd. 

Men bygge av bana inför dagens tävling stod på schemat och Luna fick springa lös i ridhuset medan jag byggde.

Med en banskiss i huvudet så var det bara till att börja bära fram både bommar och hinderstöd. Mitt upp i detta så hör jag en bil komma åkandes bakom ridhuset för att sedan stanna utanför ridhuset klockan 06.10, med hjärtat i halsgropen så kallade jag in Luna till min sida för att kolla vem detta var… Ingen annan än jag ska ju vara här, samtidigt som jag ska öppna dörren ifrån insidan så öppnas den samtidigt ifrån utsidan. Mina ögon var vid detta tillfälle lika stora som dasslock, men ögonen som jag möter är minst lika stora. 

Pustar ut… det var Lotta (ägare utav ridskolan) som hade sett att det lyste i ridhuset vid denna minst sagt märkliga tid en söndagsmorgon, tror nog att båda pustade ut lika mycket då man förväntade sig att man kanske skulle möta någon helt annan. 

Bygge utav banan blev klar vid 07.00, 1 timme på mig att få klart ett funktionärsschema för dagen, förbereda det sista i cafeterian och göra en liten lista med hästar som inte skulle släppas ut på morgonen. 

Klockan slår fortfarare en väntat 08.00, cafeterian fylls utav både nervösa barn, vuxna och föräldrar. 

Alla lite sådär fnittriga utav nervositet, men också väldigt förväntansfulla. Men i detta läge så är det svårt att avgöra vilka som egentligen är nervösast… de barn som ska vara med och tävla eller tillhörande föräldrar. 

Bangång, borstning utav ponnysar, godkännande utav egna schabrak, ett hundratals frågor besvaras och sedan är vi igång med första gruppen utav blåbärsryttare. 

Vi får glädjen att se så fina ritter och både jag och Alma imponeras utav hur duktiga alla har blivit. 

Blåbärsklass byts ut till tävlingsklass och dagen flyter på bra, funktionärer är på sina platser i tid, nästkommande grupp som ska rida fram står redo utanför ridhuset när dom ska. Cafeterian bemannas utav helt fantastiska människor som ser till att alla hinner både äta och fika när tid finns. 

Samtliga ponnysar och hästar hade sent i lördags varit ute och gjort en varsin lerinpackning men ändå ser jag inte ett spår utav lera eller damm när de kommer in i ridhuset, jag hör hur tjejer pratar om hur de förberett i stallet inför att de ska rida. Träns har putsats, hästar har friserats och hovar har svampats av med vatten för att de varit leriga. 

Detta är saker som jag själv värderar högt och som jag blir alldeles varm i hjärtat utav att höra. Att de som ska rida värnar om hästarna, att de får den där extra kärleken och omtanken för visst är det så att hästar också har känslor likväl som vi. 

Hästarna ska prestera dag ut och dag in, i både väder och oväder, med eller utan huvudvärk, kanske har de sovit väldigt dåligt natten var som. 

Det minsta vi kan göra är att värna om dem och se till att de får den omtanken och tryggheten som de förtjänar. 

Med detta sagt så var det iallafall för mig så värt att gå upp tidigt en söndagsmorgon för att få vara delaktig i denna tävlingsdag. 

Att få se alla dessa tjejers glädje när de kanske presterat bättre än vad de trodde och framför allt se de ryttare som kärleksfullt klappar om ”sin” häst trots att resultatet kanske inte blivit vad man hoppats på. 

Resultatlista ifrån dagen ser ni i länken nedan: 

Resultatlista 11 november

      

Rättigheterna utav bilderna ägs utav Anne-Lie Bjurström och får inte kopieras ifrån sidan!

 

Tack för en oförglömlig dag // Anne-Lie Bjurström

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.