Nacka Ridklubb

Vi välkomnar gamla och nya medlemmar samt besökare till Nacka Ridklubb

Velam

Vi håller till ute i vackra Velamsund i Saltsjö-Boo. Det är ett fantastiskt naturområde, bara 20 minuters väg från Slussen. Här finns Café Velam, stallar med både stora hästar och ponnys och även ett stall med får som ibland har små lamm.

I vårt fina ridhus, en trappa upp, kan du titta på när det är ridlektion. I Café Velam kan du köpa något gott att äta och dricka alla vardagar samt tävlingsdagar.

Nacka Ridklubb samarbetar sedan 40 år tillsammans med Nacka Ridhus AB och vårt gemensamma mål är att ge dig ett så bra sportutövande och en så bra och roligt fritid som möjligt. Nacka Ridhus AB ansvarar, på uppdrag av Nacka Ridklubb, för ridlektioner, instruktörer, hästar och administration av dessa. Ridavgiften och medlemsavgift faktureras av och betalas till Nacka Ridklubb. Nacka ridklubb driver även det ideella arbetet med medlemsvård och avsutten verksamhet.

Nacka ridklubb ansvarar också för utbildningsinsatser i Svenska Ridsportförbundets regi, som kan komma medlemmarna tillgodo. Ridklubbsverksamheten sker enligt Svenska Ridsportförbundets rekommendationer och enligt förbundets stadgar. Varje år deltar exempelvis Ridklubbens ungdomar på ungdomsledarutbildningar.

Inom Nacka Ridklubb finns Ungdomssektionen, USEK, med egen styrelse. De ordnar många aktiviteter för barn och ungdomar, såsom Vi i stallet (teoritävling från Ridsportförbundet), halloweenfirande, påskkamp, tårttävlingar, rykttävlingar, putstävling, käpphästaktiviteter, julpyssel och mycket, mycket annat.

Det som är speciellt med Nacka Ridklubb är sammanhållningen! Både Nacka Ridklubb och Nacka Ridhus värnar om god horsemanship och tillsammans erbjuder vi trivsam samvaro för dem som vistas på eller besöker anläggningen.