Nacka Ridklubb

Vi välkomnar gamla och nya medlemmar samt besökare till Nacka Ridklubb, Velamsom håller till ute på vackra Velamsund i Saltsjö-Boo. Det är ett fantastiskt naturområde, bara 20 minuters väg från Slussen. Här finns stallar med både stora hästar och ponnys och även ett stall med får som ibland har små lamm.

I vårt fina ridhus, en trappa upp, kan du titta på när det är ridlektion. I vårt Café kan du köpa något gott att äta och dricka alla vardagar samt tävlingsdagar.

Nacka Ridklubb samarbetar sedan 1968 med Nacka Ridhus – www.nackaridhus.se. Klubben äger själv inga hästar, utan arbetar med den ideella biten av verksamheten rörande medlemsvård, avsutten verksamhet såsom tårttävlingar, äggletning, spökaftnar o s v, samt tävlingsverksamhet.

Klubben ansvarar för utbildningsinsatser i Svenska Ridsportförbundets regi, som kan komma medlemmarna tillgodo. Klubbverksamheten sker enligt Svenska Ridsportförbundets rekommendationer och enligt förbundets stadgar.

Inom Nacka Ridklubb finns Ungdomssektionen med egen styrelse samt Tävlingsgruppen, som anordnar alla hopp- och dressyrtävlingar i samarbete med Nacka Ridhus. Titta gärna under respektive rubrik, så hittar du aktuell information om de olika verksamheterna.

Det som är speciellt med Nacka Ridklubb är sammanhållningen! Både Nacka Ridklubb och Nacka Ridhus värnar om god horsemanship och tillsammans erbjuder vi trivsam samvaro för dem som vistas på eller besöker anläggningen.